The Vopo's

The Vopo’s

Een flink stuk speed metal van de Vopo’s mag je op dit festival natuurlijk niet missen!

De band werd opgericht op 4 december 1977 en is daarmee een van de oudste bands uit dit genre in Nederland. De cd’s van de groep worden thans uitgebracht door het eigen platenlabel Berlin Wall productions. De eerste single, met 4 nummers, verscheen op het label Redlux, ook een eigen label. Ook de eerste lp Dead Entertainment verscheen onder Redlux.

Tussen medio 1983 en 1998 was het stil rond de band. Hoewel de tweede lp redelijk verkocht en er ook wel gedenkwaardige optredens volgden besloten de leden dat ze er genoeg van hadden. De plannen voor een grote internationale tour, inclusief optredens in de VS werden nooit werkelijkheid. Midden jaren 90 inspireerde de opleving van de punk het Amerikaanse platenlabel Epitaph tot het uitbrengen van een verzamelalbum van de Nederlandse punk van weleer, “I’m Sure We’re Gonna Make It”. Ook de Vopo’s verschenen op deze verzamelaar met Menten, oorspronkelijk uitgebracht op hun allereerste single. Het uitbrengen van dit album vormde de aanleiding voor een reünie van de Vopo’s.

Aan het begin van de 21e eeuw zorgden diverse verschuivingen in de bezetting ervoor dat de band weinig optrad. Eind 2004 nam de band, met inmiddels twee nieuwe gitaristen, een nieuw album op: Brand New, gevuld met nieuwe nummers en nieuwe versies van bestaand materiaal.

In 2008 traden de Vopo’s ongeveer tien keer op, op diverse festivals in Nederland. Nu de eer om te verschijnen op het Friggin’ In The Riggin’ Festival.

Vopo's Conquer, Album: The price of being young, Pictures: Vogelpop 2013

Geplaatst door Vopo's op Vrijdag 25 oktober 2013