INFORMATIE OVER HET FESTIVAL

Het organiseren van een festival brengt natuurlijk heel wat met zich mee! Zeker ook weer bij deze tweede editie. Zowel bij de organisatie en bij de vrijwilligers die voor iedereen paraat staan bij vragen. Hieronder vind je een overzicht die misschien al je eerste vragen kunnen beantwoorden. Zo niet, kan je ons voor meer informatie via de contactpagina altijd een mailtje sturen. Die proberen wij dan zo snel mogelijk te beantwoorden. We hopen dat je in ieder geval een te gekke dag mag beleven.

Regels zijn regels

Friggin’ In The Riggin’ Fest wordt volledig georganiseerd en gerund door vrijwilligers. Wij doen ons best om er een gezellig feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de food-tentjes. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar! Alleen zo kunne we er een succesvol festival van maken.

Denk om je oren en neem desgewenst oordoppen mee.

De organisatie van het Friggin’ In The Riggin’ Festival heeft haar uiterste best gedaan om de leukste bands naar Leeuwarden te halen. Natuurlijk kan het gebeuren dat een band om wat voor redenen wordt gecanceled. We doen helaas niet aan geld terug garantie. We zorgen wel voor een goed alternatief van gelijke aard.

Veiligheid voorop
Security en vrijwilligers houden de hele dag toezicht voor je eigen veiligheid. Je moet dus wel meewerken aan eventuele tassencontroles bij de entree en dat je de eventuele aanwijzingen opvolgt van het beveiligers.

Stempel
Je komt binnen opvertoon van een geldig ticket. Daarmee mag je dan naar binnen. Achter op het ticket krijg je een stempel. Als je Schaaf CityTheater wilt verlaten om later terug te komen, dan kun je met deze kaart voorzien met dit stempel weer naar binnen.

Leeftijdsgrens
Iedereen is welkom op het Friggin’ In The Riggin’ Festival. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen op het festival komen in gezelschap van een volwassene. Te jonge kinderen zullen zich misschien gauw vervelen op dit festival.

Alcohol
Om bier te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. In Schaaf CityTheater gelden hiervoor duidelijke regels waar je je aan moet houden.

Diefstal
Ook zaken als diefstal (zakkenrollers!), intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. Een rekening voor de schade is niet ondenkbaar. Ben je iets verloren of heb je iets gevonden, dan kan je terecht bij het loket van de ticket verkoop.

Schaaf City Theater
Breedstraat 48
8911 GJ Leeuwarden
info@schaafcitytheater.nl
Telefoon: 058 2158003
Iedereen is welkom...

Iedereen is van harte welkom bij het Friggin’ In The Riggin’ Festival in Schaaf CityTheater. Wij hopen de sfeer voor iedereen zo prettig mogelijk te maken. Om de sfeer optimaal te houden, hebben we een aantal huis- en gedragsregels opgesteld:

• Volg te allen tijde de aanwijzingen van het personeel op
• Bij toegangscontrole dient je mee te werken
• Geen ongewenste intimiteiten
• Geen racisme
• Geen agressie
• Geen hinderlijk gedrag
• Consumpties mogen niet mee naar buiten worden genomen
• Wapens zijn NIET toegestaan
• Hard- en softdrugs zijn NIET toegestaan
• Roken in het gebouw is NIET toegestaan, met uitzondering van de rookruimte
• Professionele foto/video apparatuur is niet toegestaan, mits hiervoor via Friggin’ In The Riggin’ Fest en Schaaf City Theater toestemming voor is verkregen
• Het meebrengen van rugzakken en grote tassen is niet toegestaan, er is een mogelijkheid deze onder te brengen bij de garderobe
• Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan

Parkeren

Je auto kun je het makkelijkste kwijt in parkeergarage Oldehoofsterkerkhof. Ook kan je hem kwijt in de parkeergarages aan het Zaailand of het Hoeksterend, die liggen op enkele minuten lopen van het festival. Op de website https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Leeuwarden/ vind je de officiële P-Route, een overzicht van alle garages én natuurlijk info over de tarieven en openingstijden. Let wel: op zaterdagmiddag kan het druk zijn in verband met winkelend publiek.

De stad heeft twee gratis P+R (Park + Ride) terreinen: je parkeert iets verder van het centrum, maar wel gratis, en met de bus ben je binnen enkele minuten bij Schaaf CityTheater. Deze gratis terreinen vind je bij het Kalverdijkje aan de oostelijke stadsring, en bij het WTC-Expo aan de westelijke stadsring.

Parkeren op het P+R terrein aan de Wijnhornsterstraat (nabij het Centraal Station) kost je 4 euro per dag. Kijk hier voor meer info over P+R in Leeuwarden.

Wat mag er mee?

Wat mag je wel meenemen!
Normale digi-fotocamera’s, kleine spuitbusjes met deo, spikebands (maar niet met scherpe punten!) en broekkettingen. Heb je twijfel of je iets wel of niet magmeenemen? Vraag het ons! 

Wat mag je niet meenemen?
Glas, blik, zelf meegenomen drank- en etenswaren, stokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, (huis)dieren. Wil je komen filmen of fotograferen met professionele apparatuur, vraag het ons dan eerst. Mail naar de organisatie.

Openbaar vervoer

Het festivalterrein ligt heel centraal, midden in het hart van Leeuwarden. Reizen met het openbaar vervoer is daarom een goede optie. Vanaf het Centraal Station in Leeuwarden is Schaaf CityTheater een kwartiertje lopen. Alle info vind je natuurlijk op www.9292ov.nl en op www.ns.nl.

Overnachten in Leeuwarden
Hotelletje pakken
Kom je van ver en wil je overnachten in Leeuwarden? Dan hebben we hier een paar aanraders:

De Ferver Leeuwarden

Camstraburen 31
8917 AG Leeuwarden
Telefoon: 06 11 14 05 38

Slaapschip Nova Cura

Willemskade 64, 8911 BC Leeuwarden
Telefoon: 0517 234 234
De Kia Ora 
8911 GC Leeuwarden
Monnikemuurstraat 80
Telefoon: 06 15 96 39 72
 

B&B Aan de Emmakade 

8933BP Leeuwarden
Johan Willem Frisostraat 2
Telefoon: 0588430417
Mobiel: 0646576728
 

B&B Het Gele Huis 

8933AZ Leeuwarden
Gysbert Japicxstraat 25
Telefoon: 0621867533
Eten en drinken

Op het Friggin’ In The Riggin’ Festival betaal je je drankjes met munten. Die kosten €2,50 per stuk. Bier is 1 muntje en wijn 2 muntjes.

Het eten wordt verzorgd door onze eigen cateraars. Bij hun kun je je tegoed doen aan de heerlijkste broodjes, vegahappen en andere frituur. Eten betaal je ook met muntjes. Bij de verschillende eetkraampjes staat aangegeven wat e.e.a. kost. De muntjes kun je kopen bij de muntjeskassa in de foyer. Daar kun je betalen met cash geld, maar pinnen is ook mogelijk.

Organisatie

Het Friggin’ In The Riggin’ Festival wordt georganiseerd door:

Friggin’ In The Riggin’ Fest
info@frigginintheriggin.nl
06 55 868 740
p/a Sexbierumerstraat 52
8913 GK Leeuwarden
Programmering & organisatie: Peter Fransz
Vrijwilligerscoordinatie: Katinka Boonstra
PR: Janneke Vonk
Marketing/communicatie: Peter Fransz
Website: MandyDelain
Productie: Jens Koudstaal
Catering: Katinka Boonstra
Kassa/entree: Schaaf CityTheater
Stagemanagement: Jens Koudstaal

Dank aan onze helden

Het Friggin’ In The Riggin’ Festival zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van al onze vrijwilligers, sponsoren, en mensen die belangeloos of tegen gereduceerd tarief meehelpen om dit festival mogelijk te maken.

Hieronder onze helden:
Willem Waldpyk en Mike Spencer voor de presentatie,
Mariko Rock and Shanne Bradley for mental support,
Marc Blekkenhorst,
Mandy van MandyDelain webbouw,
Janneke Vonk voor alle social media
Katinka Boonstra,
Mirjam Timmer,
Jens Koudstaal,
Rudi van The Saint,
Harold van Drukvast voor de mooie shirts,
Tamme van BigBadWolf Records,
Huib voor het verspreiden van al ons drukwerk,
Godé voor het betere plakwerk :-),
Carel en Daniël Nout van Schaaf CityTheater,
Marije Heida (VPRO 3voor12)
Marco Bisschop (fotografie VPRO 3voor12)
Gerrit Peters (fotografie)
Henk Breedenbach (fotografie)
Wijngaarden Steigerbouw Hardegarijp
Pizzeria IL Porto (Gytsjerk)

… en uiteraard alle bands en bandleden

Het Friggin' In The Riggin' Festival is een initiatief van EnergyFest en is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Pizzeria IL Porto (Gytsjerk), thesaintstore.nl en de fondsen: Het Nieuwe Stads Weeshuis en...